GLORIOUS GLAZING På grund av ett tillägg som echoes den ursprungliga fasaden, Det är nu möjligt att ta mat inomhus, och matsalen har denna expansiva vattenutsikt genom ett förnyat glas "prow."> GLORIOUS GLAZING På grund av ett tillägg som echoes den ursprungliga fasaden, Det är nu möjligt att ta mat inomhus, och matsalen har denna expansiva vattenutsikt genom ett förnyat glas "prow.">

Vinnande Windows

Vinnande Windows

På grund av ett tillägg som echoes den ursprungliga fasaden är det nu möjligt att ta mat inomhus - och matsalen har denna expansiva vattennyta genom ett förnyat glas

GLORIOUS GLAZING På grund av ett tillägg som echoes den ursprungliga fasaden är det nu möjligt att ta mat inomhus - och matsalen har denna expansiva vattenutsikt genom ett förnyat glas "prow".

Fotografier av Greg Page & Susan Gilmore

När denna hytt i mitten av århundradet räddades av en anmärkningsvärd uppdatering blev den en mycket bättre version av originalet. Innan ca 1968-huset kände daterat, inte mycket som en exemplarisk perioddel. Dess stil-definierande fönster, framför deras främsta, hade trim målade vit mot mörk sidospår; den oinspirerade entrén var genom en avskild veranda. Inuti var planlösningen bortom besvärlig. Välinformerade designbeslut av David Heide Design Studio gav huset nytt liv, men fokusen var kvar på de stora windows, den uppenbara arkitektoniska styrkan. Ägarna hade älskat det "yttre fokus" av det ursprungliga huset, som serverades av stora glasutsmycken gjorda i moderna, mitten av århundradet konfigurationer. Inuti regerade enkelheten, utan störning från skönheten utomhus, vilket ibland inte gjorde sommarhemmet lågt underhåll. Medan nya fönster ofta är de dåliga aktörerna i remodeling-industrin - som när ursprungliga, proportionella, ändamålsenliga, ständigt fixerbara träfönster offras för svåra utbyten med ett projicerat liv på åtta till 20 år - detta projekt är en seger. Nya fönster, som nödvändigtvis anges för tillägg och nybyggnation, blir bättre.

Redesignen förde elegans till flodsidans fasad och drama till ingången. De nya fönstren är båda mer estetiskt tilltalande och mer funktionella än originalen av mindre kvalitet.

Windows WISDOM Redesignen förde elegans till flodsidans fasad och drama till ingången. De nya fönstren är båda mer estetiskt tilltalande och mer funktionella än originalen av mindre kvalitet.

Huset i Hudson, Wisconsin, är en sommarflykt: byggdes som en 1000 kvadratmeter kupong i mitten av århundradet, inbäddat mitt bland tallar på floden Saint Croix. Älskade av samma familj i årtionden, hade huset en talang för att komma ur vägen, säger designer David Heide. "För mina kunder handlade det om att vara på floden, inte skapa en fin inredning." Faktum är att de kanske bara har lämnat sakerna ensam om det inte hade brutit vattenröret förstört mycket av byggnaden, vilket krävde en renovering och, givet tillfället, ett blygsamt men kritiskt tillägg.

Klienterna ville ha ett familjeutflykt som skulle engagera sig i omgivningen men inte bli centrum för uppmärksamhet - eller lägga till hushållsarbete. Designarna blev ombedda att ompröva storleken på huset, hur det användes idag, och dess estetik.

Heide och team var tvungna att arbeta inom de nationella riktlinjerna Scenic River Byway, som adresserar siktlinjer (huset måste vara allt men osynligt från floden), material och färger, mycket täckning och miljöhänsyn. Ett litet tillägg, bara 320 kvadratmeter lagt ut till sidan, gjorde hela skillnaden. "Det förbättrade djupt livets livskraft", säger Heide. "Varje tum blev användbar, huset känns dubbelt så stort som det gjorde." Tillägget förbättrade också den primära fasaden, lägger till djup och möjliggör en mer passande inmatning.

nya fönster

Nya trippelhängda fönster följer originalproportioner.

Courtesy David Heidi Design Studio

Nästa stora förbättring öppnade köket. Originalen hade varit liten, byggd mot en vägg som stoppade trafiken och blockerade utsikten. Det hade ingen koppling till vardagsrummet eller floden. Det nya köket, i samma utrymme (men låna bara lite från sovrummet och ett bad), är mycket mer funktionellt. En ö tar platsen för den brutna väggen. Starka, rena och enkla linjer drar köket i resten av vardagsrummet. Nu öppet för synpunkter har detta blivit ett samlingsutrymme.

Verandaen förblir, men den har byggts om. "Det gamla huset hade skillnaden att det inte fanns någon inomhus matplats", rapporterar Heide. "Alla måltider togs på veranda, regn eller glans." Med tillägget av ett vardagsrum, kan "prow" nu rymma en matplats. Den ombyggda matsal veranda, på samma plats och mer tillgänglig från huvudrummet, är snygg i cederträ. Redwood från den ursprungliga veranda golv däck var ombedd att bygga köket ön, inkapslande minnen av familjen måltider under år tidigare.

"Det var viktigt för mig och våra kunder att vi behåller husets mitten av århundradet: de stora fönstren som ser utsikten," prow "som skapas av vinklade fönsterväggar, säger Heide. "Dessa attribut är intakta." Tillägget, till exempel, avsiktligt emulerar egenskaper hos det ursprungliga huset. Det gamla huset i sig blev räddat, inte raserat: "Det finns inget grönare än återanvändning", säger Heide. Inuti har det attraktiva cedertaket förnyats och utvidgats genom hela huset.

Flera verandor på ett 1905 sjö hus hade varit glaserade med högkvalitativa dubbelhängda som upprätthåller skalan.

Flera verandor på ett 1905 sjö hus hade varit glaserade med högkvalitativa dubbelhängda som upprätthåller skalan.

"Mrs. Client älskar modernism och taupe", säger Heide. "Herr Client ville ha en stuga estetisk, allt trä och sten. Vi kunde förlänga husets äktenskap av natur och modern i mitten av århundradet." Den nya eldstaden använde till exempel regional kalksten men har en modern design. Bluestone golvet läggs i ett enkelt galler. På den ursprungliga väggen som skiljer matsalen från det nya rummet är en ovanlig väggbeklädnad med modern skala gjord av äkta träfaner, i gråar som echo stenen. Nya möbler och belysning från blandade källor fortsätter 1960-talet estetiskt utan direkt imitation.

MINNE MÅSTE VARA En stor del av vardagsrummet, den älskade uteserveringsdäcket måste byggas om. Men dess bärbara redwood återställdes för att skapa ön i det nyöppnade köket.

MEMORY REMILLED En betydande del av bostadsutrymmena, den älskade uteserveringsdäcket, måste byggas om. Men dess bärbara redwood återställdes för att skapa ön i det nyöppnade köket.

Courtesy David Heide Design Studio

"Ett hus som spenderar tid obebodda måste kunna klara sig själv", säger Heide om funktionell, lågt underhållande design och material. "Du utformar inte downspouts som behöver uppvärmd tejp på. En lämplig detaljering gör huset mindre sårbart." Stengolv, öppna hyllor, vanliga platta skåp, färre textilier - varje beslut ger enkel vård.

Konstigt hade huset bara byggts med platta fönster. Den trapezidala clerestory i prowen tillsattes senare, för årtionden sedan, en nödvändig förbättring i linje med stil och period. Heide bevarade glasrutorna och de låga markiseringsfönstren, men han finjusterade proportionerna och tillsatte tungare mullions. Nya, dubbelglasade fönster av Pella echo originalen.

Se Innan bilder.

INNAN - middag prevLR_gn

3 Galleri 3 Bilder

ÄR ENDAST, FÖNSTER SOM ÄR AV ARKITEKTER

"I åratal har vi brukar brukade Marvin eftersom de erbjuder träfönster och otroligt anpassning", säger David Heide. Andra nya och nya fönster har lämnat mycket att önska, men det finns goda nyheter. Ett exempel: Pellas senaste expansion av deras Arkiv Series träfönster och uteplatsdörrsamling. "Fördjupad forskning med arkitekter och byggare ledde till nya mönster", säger Pella Heidi Farmer. "Denna samling ger dem stor flexibilitet i design." Pella-laget träffades också med National Park Service och regionala konserveringsgrupper för återkoppling på reservlinjen, som erbjuder mer autentiska detaljer - sådana saker som kittglasprofilgaller och fönsterramar som återspeglar historiska byggnadsmetoder, arkivskottformning, konstruerad vertikal genom -stilskonstruktion och dekorativa surrklackar som gömmer vridmekanismen för enkel fönstervaskning. Reserve och Contemporary, en annan linje, har hantverk av Arkitekt-serien, nu med fler design och prestanda alternativ. Hårdvaran har också förbättrats, som svar på arkitekter som rapporterar att fönsterhanteraren "kan vara ful." Med en industriell designer internt arbetar Pella med Baldwin Hardware för att skapa klassiska, moderna, rustika och viktiga hårdvaruliner med 28 olika alternativ.

LEISURE LIVING

Material överallt är enkla och elementära-redwood, bluestone. Naturliga material, unembellished, kombinerat med lättskötta inredning i mitten av århundradet, även plaststolar, gör detta till ett äkta semesterhus, en byggd för underhåll av lågt underhåll. Nu minnes interiören det bästa av mitten av årets design, som har förlorat det värsta av det (plywoodskåp, chatterande reglage).

Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Oberoende konstruktion och teknisk expert. Arbetslivserfarenhet i byggbranschen sedan 1980. Professionell kompetens i riktningar: konstruktion, arkitektur, design, husbyggande.

Video Instruktion: Vlog: Nour al houda skriver vinnande noveller ( del 2).


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar