En Omtänksam Bungalow Restaurering

En Omtänksam Bungalow Restaurering

En andra historia dörr-förlorad i årtionden-återvände för att ge däck tillgång.

En andra historia dörr-förlorad i årtionden-återvände för att ge däck tillgång.

Foton av David Whelan

När Mary Kennedy och Andy Lyle köpte sin 1913 Seattle bungalow 1991 var det långt ifrån perfekt. Mycket av den ursprungliga trimmen hade tagits bort, tak hade tappats med akustisk kakel, och de flesta av fönstren hade blivit "uppdaterade" i aluminium. När en del av övervåningen takkade förhöjt på en dag visste paret att de behövde göra några stora förändringar, men de ville inte rusa in i någonting. De föredrog att bo i huset för ett tag och lära känna det först.

Det var inte förrän nästan ett årtionde senare, när man åt en historisk Seattle-föreläsning om "Remodeling versus Remuddling", som gavs av lokalarkitekt Tim Andersen, som restaureringshjulen började klicka. De anställde snart Tim för att utveckla en huvudplan för sitt hus och syftade till att ta itu med tre stora områden - matsalen, sovrummet och köket, som de planerade att attackera i etapper. "Vårt mål var att stanna kvar i huset under varje renoveringsarbete", säger Mary, så projekten gjordes i faser under många år.

I matsalen, Tim upptäckta takbjälkar en gång gömd, lagt till wainscoting och era-lämpliga trim, och skapade en känslig båge över buktfönstret.

3 Galleri 3 Bilder

Sätter tillbaka klockan

Matsalen, det första restaureringsmålet, presenterade ett antal utmaningar. Dess en gång framträdande takbjälkar hade förstörts när trådar trängdes genom dem under en elektrisk uppdatering, hela roten täcktes sedan av akustiska plattor. Rummets ursprungliga träverk var länge borta - även buffén saknade övre skåpdörrar. Tim började genom att utforma nya accenter baserat på återstående ledtrådar.

"Eftersom windows var placerade på vad som kunde ha varit plattskenshöjd, blev detta datumet," säger han. "Vi konstruerade en plattskena med bord-och-batten wainscot nedan." Medan Tim inte kunde hitta bevis på en original colonnade, kände han att det borde finnas en. "Den 9½ breda öppningen i vardagsrummet var för bred," säger han. "Båda rummen skulle vara mer användbara om hörnen förstorades och möblerade."

Den nya kolonnan mellan vardagsrum och matsalar är en period-perfekt tillägg.

Den nya kolonnan mellan vardagsrum och matsalar är en period-perfekt tillägg.

Colonnadeens glasmålningsdörrar, och de på den ursprungliga buffén, är nya, skapade av den lokala hantverkaren James McKeown, som har reparerat ursprungliga konstglasinstallationer runt Seattles historiska Capitol Hill-kvarter i åratal. Hans Konst- och hantverksklädda blommönster innefattar en subtil kurva ovanpå bufferdörrarna som kopierar en tidsåtgångsbog, som Tim lade över rummets fönstret. Båts aluminiumfönster ersattes med handgjorda träbyxor, gjorda med antik glas, för att matcha två ursprungliga fönster som flankerar buffén.

"Vi var så glada när matsalen var klar," säger Andy. "Hur det visade sig gav oss modet att fortsätta jobba på resten av huset."

Avsluta impasset

Tim lyfte taket på sovrummet och lade till takfönster för att skapa en ljus och välkomnande reträtt.

Tim lyfte taket på sovrummet och lade till takfönster för att skapa en ljus och välkomnande reträtt.

Sovrummet var nästa. Det hade delvis rivits år tidigare när Andy-inspirerade att vända en garderob till ett badrum - tog en hammare till rymden medan Mary var borta på affärer. Projektet stannade dock snart när paret inte kunde komma överens om hur man skulle gå vidare. "Vi sov i gästrummet och använde i huvudsak sovrummet som ett garage, för vi kunde inte fatta några beslut," säger Maria tills Tim kom fram till scenen.

"När par har olika åsikter, ber jag dem var och en att skicka mig en lista över prioriteringar, säger Tim. "Nyckeln till att förena skillnader är att fråga vad som är bäst för huset - vad som kommer att förbättra sin livlighet och funktion - och flytta samtalet förbi personliga preferenser."

När det gäller sovrummet, det innebar att ta bort taket och lägga till en åsstråle, tung-och-spårplatta och gott om takfönster. En befintlig däck, som tidigare var tillgänglig endast genom att klättra genom ett fönster, var helt återställd och har nu sin egen dörr och nya periodpassade slattdäckskenor med spadeformade utklipp. "Under Craftsman-tidsåldern var motiv för utskärningar i räckenslister ofta hjärtan, spader eller diamanter, förklarar Tim.

Befälhavaren badrummet huggades ut ur en tidigare garderob, och kombinerar vintagefunktioner som ett insetmedicinskåp och piedestalsvink med toppmoderna bekvämligheter som kakelgolv värmda av strålningsvärme.

Befälhavaren badrummet huggades ut ur en tidigare garderob, och kombinerar vintagefunktioner som ett insetmedicinskåp och piedestalsvink med toppmoderna bekvämligheter som kakelgolv värmda av strålningsvärme.

Eftersom Mary och Andy vill låta sina sovrumsdörrar stängas för att hålla sina katter ute, utformade Tim en dörr över rummets dörr för att underlätta luftflödet. En trevlig tidsperiod som gör underverk i rymden, liksom fickdörrarna som används på garderoben och badrummet.

Badrummet kombinerar det bästa av gammalt och nytt med en klo-fots badkar, inset medicinska skåp och strålande golv under sexkantiga plattor med ett blommönster - en design som paret gillar så mycket, de planerar att använda den i deras nere bad också. Mary är kittlad med slutresultatet. "På morgonen är sovrummet som en solmaskin, jag älskar det!"

Period-Perfekt Detaljer

Mary är mycket mindre entusiastisk när han beskriver köket hon och Andy ärvt med huset, vilket var litet och hade varit besvärligt hackat tack vare en tidigare omställning av en servicesteg i ett pulverrum. "Köket var nästan för hemskt att beskriva," säger hon."Vi kunde i grund och botten passa en person där för att laga mat och för att öppna spice lådan var du tvungen att först öppna dörren till kaminen!"
Tim föreslog att lägga en 114-kvadratmeter bump-out för att ge tillräckligt med utrymme för ett anständigt medelstort kök.

Köket stötte ut för att reparera en muddled, liten planlösning som resulterade när ett pulverrum sattes till huset.

Köket stötte ut för att reparera en muddled, liten planlösning som resulterade när ett pulverrum sattes till huset.

Mary och Andy slukade några tvekan som de kände om projektets omfattning, och snart började idéerna flöda. Mary hade alltid velat ha en frukostkrog som innehöll lagring; Andy ville ha det lagringsutrymme som rymmer sin stereos subwoofer. Paret hade länge varit med på en 1950-tals Wedgewood spis, så Tim föreslog att de gjorde det till centrum för den nya designen. Det accentueras av bänkskivor av komprimerat återvunnet papper, beadboard väggar, en bondgård sjunker, och en samling av vintage belysningsarmaturer Mary och Andy tillbringade år samla.

"Belysning är absolut kritisk", säger Andy. "Det är nog en av de viktigaste sakerna att skapa en atmosfär eller ett humör, och vi ville få det rätt."

Det visar sig att efter alla de år som kämpade med beslut visade paret ganska bra på att göra rätten till sitt hus. "Jag hittade Mary och Andy villiga att göra vad som helst för att förstå deras alternativ, utvärdera material, finish och armaturer och fatta välgrundade beslut", säger Tim.

"Jag tror inte att vi skulle ha nästan det hus vi gör utan Tims hjälp." säger Andy. "Men nu kommer vi hem efter en lång dag och säger," Det här är ganska trevligt, vi är väldigt lyckliga att bo här. ""

Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Oberoende konstruktion och teknisk expert. Arbetslivserfarenhet i byggbranschen sedan 1980. Professionell kompetens i riktningar: konstruktion, arkitektur, design, husbyggande.

Video Instruktion: .


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar