Nu Diskuterar
Caragana Sjukdomar

Italiensk Skönhet

Italiensk Skönhet

Bilder av Brian Vanden Brink

Det snygga, vänliga italienska huset i fronten och vingen vetter mot gatan, med detaljer från 1900-talet, som djupt tak och främre fäste. Det viktorianska originalet existerar fint tillsammans med element som läggs till 1901, inklusive den bifogade lusthuset.

Det snygga, vänliga italienska huset i fronten och vingen vetter mot gatan, med detaljer från 1900-talet, som djupt tak och främre fäste. Det viktorianska originalet existerar fint tillsammans med element som läggs till 1901, inklusive den bifogade lusthuset.

På huvudgatan i Chatham, Massachusetts, står ett stiligt italiensk hus, byggt 1864. Bara en kort promenad från hamnen har det varit ett lokalt landmärke i många år, vad med sina utsmyckade konsoler vid entrén, dess spjutgavel och dess stora fönsterluckor.

"Cape Cod har inte i allmänhet haft många eraser av rikedom", förklarar arkitekten John DaSilva, chef för Polhemus Savery DaSilva Architects Builders i Chatham. "De historiska husen är utspridda - och det här är ovanligt på Kap. Det ligger i en by, där många människor går längs på vägen till stranden, så det är älskat av många."

Italianaten blev Admiral Charles Rockwells pensionställe 1901. Han byggde det åttkantiga lusthuset, framträdande i det främre hörnet och lade till en sovrumvinge på baksidan. Admiralen döpte sitt hus The Moorings och namnet fastnade. Utvidgad till 3 695 kvadratmeter blev huset ett värdshus någon gång senare. Det fungerade som ett värdshus när nuvarande ägare John Keogh, en Bostonian, köpt det för några år sedan.

När John Keogh köpte huset var köket utilitariskt, utformat för att servera frukost till gästhus. John DaSilva gjorde ett stort arbete för att återuppbygga rummet för familjebehoven och lägga till centrum och en frukostkrog. Periodelementen inkluderar beadboard och korgdrakar, bänkskivor i sten och reproduktionshängande ljus.

När John Keogh köpte huset var köket utilitariskt, utformat för att servera frukost till gästhus. John DaSilva gjorde ett stort arbete för att återuppbygga rummet för familjebehoven och lägga till centrum och en frukostkrog. Periodelementen inkluderar beadboard och korgdrakar, bänkskivor i sten och reproduktionshängande ljus.

"Jag hade letat efter ett fritidshus i Chatham", säger John. Han säger att han hade märkt huset genom åren och beundrade sitt vackra landskap av buskar och trädgårdar, men han hade aldrig varit inne. När bed and breakfast-ägarna bestämde sig för att gå i pension, arrangerade hans agent en tidig genomgång och transaktionen gick snabbt. "Jag visste att det skulle bli ett stort restaureringsprojekt," säger han, "men det var absolut rätt hus för mig."

Designbolaget Polhemus Savery DaSilva har ett välförtjänt lokalt rykte för sitt arbete på gamla hus. (De hade också återställt Serenity Bluff i Osterville och Hydrangea Walk och Riptide i Chatham, alla anmärkningsvärda Cape Cod egenskaper.) "Förtöjningarna är ikoniska", säger DaSilva. "Huset var vackert utformat, det var spännande för mig att kunna ta tillbaka det."

Under åren har skuggorna tagits bort, det övre fönstret fönstret skärs ner till en rektangulär öppning, och den kvintessiella italienska främre ingången avlägsnades till förmån för Colonial Revival pilasters och en dörrhuvud. Därefter modifierades inredningen för att passa inn, "vilket maximerade sovrum och offrade gemensamma utrymme", säger ägare John Keogh. "I baktillägget fanns det en garderob med en garderob. Därför tog vi bort de udda tilläggen och återuppbyggde baktillägget medan de bodde inom fotavtrycket på den byggnad jag köpte."

DaSilva säger att huset inte var i dålig form, strukturellt. Teamet tog bort skjutdörrar och andra osympatiska tillägg. De hittade arkivbilder av huset i det lokala historiska samhället, som gav vägledning för att byta ut verandahuvudet och fästena och luckorna på fasaden.

"Det var en fin italiensk hus," förklarar DaSilva, "men det är inte sällsynt eller ovanligt. Även de utarbetade parenteserna var tillgängliga från kataloger när huset byggdes."

DaSilva anser att ell eller vinge till höger om gavelhuvudet daterar till 1864s ursprungliga konstruktion. "Bågen som leder från framsidan till det inredda vardagsrummet ser mer 19th century än början av 1900-talet", säger han. "Och bågens gjutningsprofil förekommer någon annanstans i huset."

Vardagsrummet, som rymmer vingsens främre del, behåller sin snygga originalgolv och ekpanel, ett testament till den första ägarens ekonomiska status. Idag är rummet inrett med traditionella, bekväma stoppade bitar. Den snidade mantelpiece med kolonner och speglad overmantel är original till huset, liksom stenen omger. Polhemus Savery DaSilva förfinade ekpanelen.

Vardagsrummet, som rymmer vingsens främre del, behåller sin snygga originalgolv och ekpanel, ett testament till den första ägarens ekonomiska status. Idag är rummet inrett med traditionella, bekväma stoppade bitar. Den snidade mantelpiece med kolonner och speglad overmantel är original till huset, liksom stenen omger. Polhemus Savery DaSilva förfinade ekpanelen.

Vardagsrummet och matsalen på framsidan av huset behövde lite mer än färg. Köket i baktillägget var dock väsentligt ombyggt. DaSilva angav en ny båge som ledde till köket. Det gamla värdshuset köket - som inrättades för att servera frukost till gästerna - var redone för att tjäna en familj. En ny dörröppning med runda fönster leder till den stora terrassen.

"Vi hade inga bilder på sidan av huset. Så vi skapade ett tak med sidoväggar inspirerade mer av husets Shingle Style-element, för att hedra hela sin historia när vi lagt till ett annat lager."

Företaget installerade nya VVS, elsystem och luftkonditionering och byggde om fyra och en halv badrum. Befälhavaren sviten, som ligger ovanför vardagsrummet, eker på vardagsrumsfönstret och öppen spis. John Keogh bad sin arkitekt att utforma ett gäst sovrum på första våningen för sin mamma. För väggar i hela, valde han mjuka gula, gröna och blues, sedan möblerade rum med en bekväm kombination av traditionella stoppade bitar och Stickley återutfärdar American Arts & Crafts möbler.Han säger att han är väldigt mycket hemma här nu och spenderar somrar och helgdagar tillsammans med sin mor, syskon, brorsdotter och morfar.

"En dag kan jag flytta min samling nautiska antikviteter här från Boston", säger Keogh. "De skulle passa in mycket snyggt med historien om detta hus."

Lagrad historia på verandan

Det åtta sidiga lusthuset i husets främre hörn var sannolikt tillsatt av admiral Rockwell under hans ca. 1901 renovering, vilket framgår av dess allusion till Shingle Style. Det är en del av en stor veranda, som nyligen byggdes om, som daterar till arbetet vid 1900-talets början. Lusthuset är vid korsningen av husets fasad och höger sida. Under hundra år har den lilla strukturen blivit en älskad egenskap i grannskapet - lika mycket en del av husets historia som dess italienska element. "Vi tog bort icke-historiska funktioner, som hade ackumulerats under åren efter admiralens dagar", säger DaSilva. Det inkluderade en olämplig två våningar veranda och en glidande glasdörr. Clapboards sheathe det ursprungliga 1864-huset, men senare avsnitt som dateras till ca. 1901-lusthuset och det bakre sovrumsvingen är klädda i cederträgglar.

Design: Polhemus Savery DaSilva Architects Builders

Design: Polhemus Savery DaSilva Architects Builders

7 Galleri 7 Bilder
Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Oberoende konstruktion och teknisk expert. Arbetslivserfarenhet i byggbranschen sedan 1980. Professionell kompetens i riktningar: konstruktion, arkitektur, design, husbyggande.

Video Instruktion: ITALIEN HAUL - NY GUCCI VÄSKA, MANGO, BERSHKA OSV│ LOUISE JORGE.


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar