Går Hem

Går Hem

Av Kiley Jacques

Det mest anmärkningsvärda arkitektoniska elementet är en väderkvarn med skotska turbiner. (Fotokredit: David Heald)

Det mest anmärkningsvärda arkitektoniska elementet är en väderkvarn med skotska turbiner. (Fotokredit: David Heald)

Uppe på en kulle i New Canaan, Connecticut, med utsikt över Long Island Sound, en sprudlande nio hektar stor fastighet med livet. Det är den typ av plats som ger en känsla av välbefinnande på dem som besöker. En japansk lönnkedja, terrasser och trädgårdar, storslagna gamla norrgransräd, vildblommiga ängar och rullande topografi hänger huvudbyggnaden och dess uthus, vilket gör en lyckad och inspirerad sammansättning.

Klienten är i fraktbranschen så han valde nautiskt temat Zuber-tapeter som visar handelshamnar för entrén.

Klienten är i fraktbranschen så han valde nautiskt temat Zuber-tapeter som visar handelshamnar för entrén. (Fotokredit: Tria Giovan)

För nästan sex år sedan hade en sorglig far klienten återvänt till sitt barndomshem - en som hade fallit i ett tillstånd av allvarligt förfall. Ursprungligen en arbetsgård, nuägaren ville hedra sitt jordbruksarv med fokus på hållbarhet. Genom att plantera ekologiska trädgårdar och fruktträdgårdar, restaurera inhemska våtmarker och integrera geotermiska brunnar, solpaneler, vindkraftverk och takterrasser, satte laget sina idéer in i rörelse. Enligt Mac Patterson, AIA, ville klienten "föra fastigheten till dagens standarder och bortom så att den är hållbar genom det närmaste århundradet."

Det träpanelleda familjerummet knyter fint till det yttre landskapet med sina naturliga nyanser.

Det träpanelleda familjerummet knyter fint till det yttre landskapet med sina naturliga nyanser. (Fotokredit: Tria Giovan)

Mot det ändamålet avlägsnades bekämpningsmedel från jorden. ett växthus lagts till för att odla råvaror och örter året runt; högkvalitativa dörrar, dubbla rutor och miljövänlig isolering användes för att säkerställa energibesparingar. solpaneler genomfördes för att värma (och kyla) den kemiska, färskvattenpoolen med en omvänd osmos och ett naturligt filtreringssystem; och vattencisterner sattes upp för att samla regnvatten för bevattning.

Ladugården demonterades och byggdes om för att skapa en modern struktur med ursprungliga interiörer. (Fotokredit: Jeff McNamara)

Ladugården demonterades och byggdes om för att skapa en modern struktur med ursprungliga interiörer. (Fotokredit: Jeff McNamara)

Landskapsarkitekt Diane Devore såg hela projektet som en inramad av permakultur. Hon utformade grunderna så att de trädgårdar som används mest är närmaste huset - örterna är vid köket, grönsakerna ligger nära vaktmästarens hem osv. Sedan flyttar man in i landskapet, det finns ängsmarker, äppelodling, bär brambles och i slutändan våtmarkerna. "Det finns dessa fem faser av permakultur.... Med alla ansträngningar att göra allt organiskt, kommer det att fortsätta växa och utvecklas", säger Devore.

I början var dock trafikbuller en omedelbar oro. "Det var nästan utgångspunkten för projektet... för att försöka hitta hur man skapar en lugn och fredlig miljö", konstaterar Devore, som tog upp problemet med rills-en serie försvinnande och återkommande vattenfall för att skapa trevligt vitt ljud. Sedan trädgårdsodlingen var mycket viktig för klienten satte hon i sig sjukdomsbeständiga sorter. Sedan kom björkfläckarna, det gröna taket för grönsaksängar på en av de två trebåtsgaragerna och ett utrymme på den nedre nivån för rotgrödor. När det gäller restaurering av våtmarker ville hon att de skulle vara "en tillgång till fastigheten" så en strandpromenad byggdes över de våtaste områdena. Invasiva träd, som johannesbröd, avlägsnades och ersattes med inhemska ekar och mindre blommande träd. Resultatet är ett stigsystem där vagnar kan uppleva den specialiserade habitat. Vidare behandlade Devore resterande bly och arsenik från bekämpningsmedel genom att gradera allt ner till där de planterade arter som är kända för att absorbera toxiner (fytormediering). Arbetade med en botaniker valde de också en vildblommarmix med långa råttor för att dra föroreningar från jorden.

(Fotokredit: David Heard)

9 Galleri 9 Bilder

Arkitektoniskt, den 9.950 kvadratmeter 1920-talet Colonial Revival huvudhuset-en 2014 New Canaan Preservation Society Award vinnare-var helt renoverat och läggs till. Teamet började genom att städa upp webbplatsen och bli av med "saker som inte hade någon mening", säger Patterson. Dåligt tillagda tillägg avlägsnades och ersattes med nya utrymmen som gav större mening, som det bakre tillägget som byggdes för det nya köket, frukostrummet, vardagsrummet, skafferi och sovrumssuite ovanför. Vidare rivning innefattade en vagnslada som en gång satt "obehagligt" bredvid huset. "Det var som en tråkig hulk av en sak som hade skivats så och skivades och tillagt att det var en värdelös byggnad", påminner Patterson. En andra ladugård (cirka 1850-talet), vårdnadshavarens stuga och växthuset flyttades från huset så att det inte skulle känna sig trångt av uthus. Teamet arbetade också med markkonturer för att sätta dessa strukturer lägre för att inte dvärga huset. Genom att göra så öppnade de därför allt upp till den expansiva bakgården.

Huset består av huvudtrappa med sittgrupp; ett formellt vardagsrum och ett träpanelsfamiljerum, som båda har terrasser; en matsal; fyra sovrum med badkar; ett kök med frukost krog, pantry och potting område; en stor veranda; och ett vinden gym och spa. Många av de ursprungliga inre utrymmena ändrades för att förbättra känslan av rymd. Till exempel öppnade de vad som en gång var ett litet sovrum till den centrala korridoren, och det fungerar nu som ett litet sittområde där människor kan se ut mot Ljudet.Patterson tyckte särskilt om att arbeta på posten: "Hela sekvensen - kommer in i ytterdörren och tittar ner till trappan och fönstret ovanför det - att kunna öppna det hela... det fungerar så snyggt och har en så bra tid att känna Det handlar om att vara ett generöst hushåll, det har en underbar öppenhet för det. "

Han värderar också den nya köksdesignen, som inkluderar ett matskafferi, ett intilliggande pottrum och bortom den holländska dörren, en örtträdgård, där utsikt över de avlägsna fälten kan avnjutas. Hela huset, men särskilt från dessa platser, finns det många "fantastiska småvignetter", säger Patterson. En annan ses från frukostområdet, som liknar en stor gammal lönnträd. "Vi centrerade allt på utsiktslinjen till det trädet", konstaterar han.

Alla inredningsdetaljer inklusive mallverk gjordes av Pattersons lag. De byggde upp ytterdörren och rediderade blyarbetet. de lade också till fler paneler i posten. "Det här är det hus som kunden växte upp i. Han ville ha minnen av alla [dessa saker]. Han ville inte att det skulle förändras i det avseendet. Vi ville ta det snabbt men göra det mycket mer vänligt och öppet, men ändå igenkännlig. "

Ladan var utformad för att fungera som ett socialt sammankomster och underhållande utrymme. (Fotokredit: Jeff McNamara)

Ladan var utformad för att fungera som ett socialt sammankomster och underhållande utrymme. (Fotokredit: Jeff McNamara)

Av speciell anmärkning är ladan, som var mödosam demonterad och ombyggd för att skapa en modern struktur med ursprungliga interiörer - en ansträngning som resulterade i ett 2015 AIA / CT Alice Washburn hedervärt omnämnande för restaurering. Många av tankarna behövde bytas ut på grund av väderskador. "Hela avsikt var att rädda varje stycke sidospår och varje stycke tak och plank och hoppa över mantel-allt detta gick tillbaka", förklarar Patterson. Designad för att vara ett utrymme för underhållande hänvisar han till det som "festen" med "en inre vignett".

Också anmärkningsvärt är en vindmotor på platsen - en nod till en kommer ihåg från sin barndom, som hade pumpat vatten på fastigheten. Den som står idag har skotska turbiner som genererar el. "Vi gjorde i grunden en aktiv mobil ut av saken genom att montera dem alla tillsammans," muses Patterson. "Vi hänvisar alltid till det som äggklockan." I genomsnitt genererar det 12 kilowatt, vilket väsentligen betyder "det spinner mätaren bakåt."

Av hela projektet säger Patterson: "Det handlade om att göra platser för familjemedlemmar som kom fram till helgen, så att de kunde hänga sig själva eller delta i hushållets större churnings." Han noterar vad klienten och hans familj tycker mest om det nya gamla hemmet är "det pågående säsongsskiftet på hela stället." Sommar ger grönsaker och örter. Kom falla, äpplen mogna i fruktträdgården. Poolen är uppvärmd på våren och hålls sval när temperaturen klättrar. "Det har en sorts eget skapat ekosystem," säger han och noterar hur kunden hänvisade sin växande familj varje steg i vägen. "Han ville vara säker på att alla kände att de kunde använda den som om det var deras hus. Det var inte hans hus."

Vid projektets slutförande värd klienten en stor fest under vilken han gjorde en skål: "Det här är allting - allt jag hoppades att det skulle vara. Och det är för alla." Vilket var självklart hans avsikt hela tiden.

Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Oberoende konstruktion och teknisk expert. Arbetslivserfarenhet i byggbranschen sedan 1980. Professionell kompetens i riktningar: konstruktion, arkitektur, design, husbyggande.

Video Instruktion: Martin Stenmarck - När änglarna går hem.


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar