Nu Diskuterar
En Ombyggd Öppen Spis

Lägger Till På En Tudor

Lägger Till På En Tudor

Träverk i det nya familjerummet (topp) var färgat för att matcha befintliga strålar, gjutning och fönsterhöljen i det formella vardagsrummet.

Träverk i det nya familjerummet (topp) var färgat för att matcha befintliga strålar, gjutning och fönsterhöljen i det formella vardagsrummet.

Att lägga på ett gammalt hus är alltid riskabelt företag. I fela händer kan ett tillägg helt och hållet vara ett historiskt hem tidskrävande tecken. Men när det är klart, kan ett tillägg försiktigt leda ett föråldrat hus till det 21: a århundradet.

När Kris och John Mandler köpte sin 1931 Tudor i South Minneapolis visste de att ett tillägg var i korten. "Det var ett vackert hus med en stor bakgård och utsikt över en bäck, men det hade det här lilla köket och en riktigt dålig tre säsong veranda", säger Kris.

Med två barn och en tredjedel på vägen ville Mandlers ett stort öppet kök och bostadsutrymme som skulle uppmuntra familjetiden. Men de ville blanda det moderna konceptet med den historiska stilen i huset. "Medan vi var husjakt såg vi några tillägg som var så borta," säger Kris. "Vi ville verkligen hålla oss ihop med resten av huset."

Inbyggda medicinskåp, korgvävplattor och 1920-talslampor grundade det lyxiga badrummet under lämplig tidsperiod.

En liten sol veranda togs bort för att göra plats för det nya tillägget, komplett med en granit-accenterad bakre entré. (Foto: Eric Odor)

Eric, som skapar möbler under manteln Feenix Design, utformade kökets ö och inbyggd bankett.

6 Galleri 6 Bilder

Så Mandlers förde i Eric Odor av SALA Architects för att hjälpa dem att utföra sin vision. Med 15 års erfarenhet av att uppdatera gamla hus under hans bälte såg Eric omedelbart potentialen som erbjuds av husets stamtavla. "Det stora med Tudors är att du kan lägga till och subtrahera på alla sätt", säger han. "Det är en så flexibel stil."

I stället för att göra tillägget på två våningar tillägget på baksidan av huset, tog Eric och hans team, som inkluderade medarkitekt Chris Bubser och entreprenör Rick Reuter, tillbaka det lite och kopplade det med en korsgavel. "Det är nästan som en liten by", säger Eric om de två parallella sektionerna av huset.

Eric, som skapar möbler under manteln Feenix Design, utformade kökets ö och inbyggd bankett.

Eric, som skapar möbler under manteln Feenix Design, utformade kökets ö och inbyggd bankett.

Matchar yttre delen av tillägget till den ursprungliga strukturen tog lite kreativitet. "Alla timmer på utsidan av huset hade färgats med kreosot", säger Eric - en ovanlig improvisation som laget aldrig hade stött på tidigare. "Det tog oss ett tag att hitta en fläck som matchade." Han tog också in granit för att matcha den ursprungliga stenen detaljering på framsidan fasaden; Eric antyder att deras leverantör, den 110-årige Cold Spring Granite, som ligger nära St. Cloud, kan ha gett den ursprungliga stenen också. Den handfulla vintage graniten som avlägsnades när tre-säsong veranda rensades ut för att göra plats för tillägget var återställas som en liten eld i vardagsrummet.

Inuti huset tog Eric ledtrådar från 1930-talets design, som innehöll mörkfärgat träverk, men använde det sparsamt. "För en Tudor är detta faktiskt ett mycket ljust hus", säger han. Kris, som var särskilt bekymrad över att hålla hemets luftiga känsla, instämmer. "Det finns massor av mörkt träarbete, men det fungerar eftersom det finns många fönster också." Under hela tillägget upprätthöll Eric det balansen och ställde ut de färgade lönnfönsterkarmarna, gjutnings-, skåp- och frukostkrokarna med breda franska dörrar, en hörn av fönster och överstigning över skåpen.

Eric echoed också den ursprungliga planen genom att sätta köket och vardagsrummet på en något lägre höjd än matsalen, en effekt som speglar övergången från matsalen till vardagsrummet på framsidan av huset. "Vi gillade verkligen den podiumpresentationen", förklarar han, "så i tillägget gick vi tillbaka ner till vardagsrumsnivån."

Inbyggda medicinskåp, korgvävplattor och 1920-talslampor grundade det lyxiga badrummet under lämplig tidsperiod.

Inbyggda medicinskåp, korgvävplattor och 1920-talslampor grundade det lyxiga badrummet under lämplig tidsperiod.

Även om mastersviten på andra våningen i tillägget var lite eftertanke ("Köket och vardagsrummet var prioriterat", säger Kris), med bara ett badrum i huset, erkände Mandlers snart att det var nödvändigt för att rymma sin växande familj. Dess vitlackade träslag och neutrala stenplattor ger sviten en mer modern känsla än undervåningen, men det kanaliserar resten av huset tack vare perioddetaljer som en handfat som påminner om ett robust bondgårdssal.

Med 1000-kvadratfotens tillskott har mandlarna nu det öppna utrymmet de ville ha i huset och kvarteret som de älskar. Inte längre inskränkt till en minimalistisk kökskök bortgjuten från resten av huset (det blev förvandlat till en mudroom), säger Kris att hon njuter av familjen nyfunna samhörighet. "Jag kan göra middag medan alla hänger," säger hon. "Jag älskar att mina barn är där."

Online Exklusiv:Kolla in våra do's och don'ts för att lägga till på ett historiskt hus.

Författare Till Artikeln: Adam Eriksson. Oberoende konstruktion och teknisk expert. Arbetslivserfarenhet i byggbranschen sedan 1980. Professionell kompetens i riktningar: konstruktion, arkitektur, design, husbyggande.

Video Instruktion: VÄLKOMMNA TILL EnÅterställare.


Dela Med Dina Vänner
Lägg Till En Kommentar